(FOTO) JE LI OVO UZROK POŽARA U STUDENTSKOM DOMU? Oštećeno 12 soba 4. paviljona, traži se zamjenski smještaj

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Crni gusti dim sukljao iz zgrade

U zgradi studentskog doma Cvjetno naselje izbio je veliki požar oko 15 sati. Gusti oblak crnog dima sukljao je iz užarene zgrade. Dio studenata evakuiran je, a vatrogasci su brzom intervencijom, nakon četrdesetak minuta ugasili požar. Prema prvim informacijama, izgorjelo je nekoliko studenstkih soba. Neslužbeno se doznaje da je požar izbio u studentskoj kuhinji.

Studentica socijalne pedagogije koja stanuje na katu na kojem je buknuo požar rekla je za Yammat FM da je prvo primijetila kako joj dim ulazi u sobu. Osmero ih se ubrzo skupilo na hodniku te su mladići iz okolnih soba sa zida skinuli aparat za gašenje vatre, no zbog jačine plamena nisu se mogli dovoljno približiti buktinji. Čuli su kako od vrućine i vatre pucaju stakla, a gusti crni dim širio se cijelim paviljonom.

Iz Javne vatrogasne postaje Zagreb potvrdili su nam da su dojavu dobili u 15.16 sati. Požar je buknuo u paviljonu četiri, na terenu je bilo 8 vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca.

Kako piše zagreb.info, jedna od studentica s kojom su razgovarali prenosi priču koja se proširila među njezinim kolegama.

Naime, u domu postoje dimni senzori i aparat za gašenje pa se postavlja pitanje jesu li u trenutku požara ti senzori u kuhinjama bili upaljeni jer su ranije znali reagirati na koješta i tada bi se sirene čule po cijelom katu. Studentica iz Cvjetnog sumnjičava je te dodaje kako se vjerojatno nekome nešto zapalilo dok je kuhao ili je u pitanju problem sa strujom. Također, dovodi u pitanje kvalitetu renovacije doma te nagađa da će sada naplatiti renovaciju te da je sama priča s kvalitetom gradnje upitna. Je li tome doista tako i je li netko uistinu riskirao smještaj i život studenata pokazati će istraga.



Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak nakon što je požar ugašen javio se priopćenjem koje donosimo:

Poštovani studenti, roditelji, kolege i prijatelji studenata, akademska i šira javnosti, ovim vam putem želimo obavijestiti o svim bitnim informacijama vezanim za požar koji se dogodio danas u  4. paviljonu Studentskog naselja „Cvjetno naselje“.

U POŽARU NIJE TEŽE OZLIJEĐEN NIJEDAN STUDENT! Ukupno je kompletno oštećeno 12 soba.

Sudeći po izjavama nadležnih tijela (Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika vatrogasnih postrojbi grada Zagreba) požar je krenuo u čajnoj kuhinji na drugom katu 4. paviljona.

 

Trenutno je u procesu procjena stanja četvrtog paviljona i nakon očevida stručnjaka znat ćemo mogu li se studenti vratiti u svoje sobe. U slučaju da to ne bude moguće, u suradnji sa studentskim predstavnicima, Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, Studentski centar će studentima osiguratiadekvatan smještaj.  Svi studenti su u procesu rješavanja smještaja.  Molimo sve studente kojima su sobe zahvaćene požarom, a potreban im je smještaj, da se jave u upravu Studentskog naselja „Cvjetno naselje“ ili na broj telefona 091/4593-516, 091/4593-577 ili 091/4593-518.

Studenti koji trebaju skupiti stvari, ulaz im je omogućen u studentske sobe uz policijsku pratnju.

 

Ostali paviljoni Studentskog naselja Cvjetno naselje i ostali kapaciteti naselja funkcioniraju normalno.

>>> Vatrogasci spašavali Cvjetno, vozili unatrag i pregazili ženu, teško ozlijeđena

Facebook Comments

Loading...
DIJELI