(FOTO) JUTROS U 7 SATI ZAGREBAČKI ROTOR PUŠTEN U PROMET: Završena prva faza rekonstrukcije

Tomislav Kristo/Cropix

Nakon više od jedne godine radova otvoren je remetinečki rotor za sav cestovni promet.

U nedjelju ujutro u promet su puštene cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru, te tunelski podvožnjaci i sve pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta, a do početka svibnja i tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze.

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić priopćio je kako je izvođenje projekta zagrebačkog rotora bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, a koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice.

“Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 posto radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica”, kaže pročelnik Bilić.

Dijelovi građevine koji će se izvoditi u drugoj uporabnoj cjelini su tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, najavio je.



Dovršetak druge uporabne cjeline je planiran do početka svibnja ove godine, najavio je Gradski ured za promet.

Tomislav Kristo/Cropix
Tomislav Kristo/Cropix
Tomislav Kristo/Cropix
Facebook Comments

Loading...
DIJELI