(FOTO) Ministar Krstičević: ‘Domovinski rat temelj je moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji su njezin kamen temeljac’

Luka Stanzl/PIXSELL

Poslije polaganja vijenaca na Mirogoju državno je izaslanstvo otišlo na svetu misu zadušnicu za stradale u Domovinskom ratu, koja se služi u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu

Obilježava se Dan Oružanih snaga u spomen na 28. svibnja 1991. kada je na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici održana svečana smotra Zbora narodne garde.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Meved i ministar obrane Damir Krstičević položili su vijence na zagrebačkom groblju Mirogoju, a izaslanstva MORH-a i Oružanih snaga i na drugim grobljima diljem Hrvatske.

>>> Dan Oružanih snaga RH: Hrvatska svima pokazala da se ima čime braniti!

Nakon ceremonije polaganja vijenaca potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je da su na dan kad obilježavamo Dan Oružanih snaga i Dan kopnene vojske položili vijence na grobove prijatelja i suboraca, kojima zahvaljujemo na današnjem miru i slobodi u Hrvatskoj, javlja HRT.

Domovinski rat je, istaknuo je Krstičević, temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji su njezin kamen temeljac. Čestitao je svim pripadnicima Oružanih snaga pobjedničke Hrvatske vojske dan ustrojavanja te im zahvalio na, kako je istaknuo, časnoj, odgovornoj i profesionalnoj službi Hrvatskoj.Hrvatska pobjednička vojska je u kontinuitetu jamac sigurnosti, stabilnosti i slobode hrvatskoga čovjeka, rekao je dodavši da ljudi u Hrvatskoj vole svoju  vojsku. Na nama je, poručio je Krstičević, da budemo spremni obaviti sve zadaće od interesa za hrvatski narod.

Načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov naglasio je spremnost Hrvatske vojske da izvrši sve zadaće koje budu postavljene pred OS RH.

Poslije polaganja vijenaca na Mirogoju državno je izaslanstvo otišlo na svetu misu zadušnicu za stradale u Domovinskom ratu, koja se služi u crkvi  Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Središnja proslava održat će se na zagrebačkom Jarunu, a vrhunac se očekuje oko 18 sati, kada je najavljen Letački program Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te nastup Krila Oluje.

U subotu je održan prigodni program u središtu Zagreba te na ŠRC-u Jarun. Program je započeo koncertom Orkestra OS-a RH na Zrinjevcu te na Trgu P. Preradovića. Zatim se na Trgu sv. Marka u 12 sati održala ceremonija Velike smjene straže a nakon toga na Trgu bana Josipa Jelačića Počasno-zaštitna bojna prikazala je ceremonijalne radnje, izvijestio je HRT.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI