(FOTO) Ministar Krstičević primio mlade hrvatske robotičare

Marko Lukunic/PIXSELL

Mladi hrvatski robotičari predstavili su ministru Krstićeviću svoja postignuća uoči državnog prvenstva koje će se održati u Sinju, a na kojem će najbolji robotičari kreirati "robotičku alku"

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević primio je u ponedjeljak, 27. veljače 2017. u Ministarstvu obrane mlade hrvatske robotičare i njihove mentore, koji prezentiraju Hrvatsku u svjetskim natjecanjima iz robotike.

Mladi hrvatski robotičari predstavili su ministru Krstićeviću svoja postignuća uoči državnog prvenstva koje će se održati u Sinju, a na kojem će najbolji robotičari kreirati “robotičku alku”.

Tom prigodom ministar Krstičević je istaknuo kako je ponosan što je Ministarstvo obrane jedan od pokrovitelja natjecanja u robotici u Sinju, a postignuća mladih robotičara iznimno su važna i hvalevrijedna. “Nije lako u konkurenciji s puno jačim i naprednijim zemljama postizati rezultate poput vaših, osobito onih postignutih u Leipzigu, kada ste postali svjetski prvaci, a nedavno i pobjednici Otvorenog prvenstva Njemačke. Impresioniran sam vašim postignućima i vašom željom da u području kojim se bavite težite, baš kao i naša Hrvatska vojska, samo najboljem. U Ministarstvu obrane imat ćete prijatelje. Mi poštujemo i cijenimo izvrsnost. Vjerujem kako ćete i na skorom državnom prvenstvu u Sinju nastaviti niz uspjeha”, rekao je ministar.

Izbornik robotičke reprezentacije Ivica Kolarić istaknuo je kako su mladi robotičari angažirani cijele godine, i radnim danima i vikendima i mnogo rade s mentorima kako bi bili što uspješniji na svjetskim natjecanjima. “Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju u konkurenciji s drugim zemljama mlade hrvatske snage sa svjetskih natjecanja vraćaju se s barem tri osvojene medalje u devet kategorija” naglasio je Kolarić.

Student prve godine strojarstva, Branimir Čaran predstavio je svoj rad zahvaljujući kojem je pobijedio na natjecanjima u Kini i Njemačkoj, a predstavlja simulaciju prevladavanja prepreka i pružanja pomoći unesrećenima u prirodnim katastrofama ili ratu.Mladi hrvatski robotičari su učenici osnovnih i srednjih škola koji prezentiraju Hrvatsku u svjetskim natjecanjima iz robotike. Na prošlogodišnjem natjecanju RoboCup 2016 Junior u Leipzigu, gdje je sudjelovalo 3500 natjecatelja iz 40 zemalja, mladi hrvatski robotičari osvojili su devet odličja za Hrvatsku i postali svjetski prvaci, a nedavno i pobjednici Otvorenog prvenstva Njemačke.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI