(FOTO) NA JUBILARNI 20. ZAGREB PRIDE STIGLA I NEKA POZNATA LICA: Sudionici su morali imati covid potvrde!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon dugo vremena, danas se konačno održava i jubilarni 20. Zagreb Pride.

Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji održava se pod geslom “Prajd zauvijek!”

S okupljanem su započeli u 14 sati na Rooseveltovom trgu te će od 15.30 sati proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. Od 15.30 do 17.30 sati, za vrijeme prolaska Povorke, na toj će trasi povremeno biti obustavljan promet.


Prosvjedni će se skup održati u Parku ponosa na Ribnjaku pod nazivom “Dvadeset Prajdova zajedno u drugarstvu i otporu”. Nakon obraćanja predstavnika Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program.

No, pristup u Povorku i na skup na Ribnjaku imaju samo osobe s valjanom EU digitalnom COVID potvrdom, odnosno oni koji su cijepljeni prvom dozom unatrag 22 dana, s obje doze do dana prije Prajda, kao i osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.Iz udruge napominju kako je njihovih dvadeset prajdova učinili naš grad i Republiku” boljim, demokratičnijim, radosnijim mjestom za život svih građanki i građana”.

Naime, riječ je o feminističkoj i antifašističkoj udruzi koja se zalaže za ostvarenje aktivnog društva solidarnosti i ravnopravnosti slobodnog od rodnih i spolnih normi i kategorija te bilo koje druge vrste opresije.

Podsjetimo, Zagrebačka povorka ponosa manifestacija je koja se od 2002. godine održava jednom godišnje u Zagrebu, a sastoji se od različitih aktivnosti. Ove godine slavi 20. godina te se očekuje velik broj posjetitelja.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI