(FOTO) Neobična Bandićeva ‘poslanica’: ‘Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, hvala vam!’

Petar Glebov/PIXSELL

Zagrebački trgovi od Trga bana J. Jelačića, Europskog trga, Zrinjevca, Tomićeve pa do Gornjeg grada i Novog Zagreba bili su vrlo živi te se dostojno ispratila stara i dočekala nova godina. Bilo je tu i vatrometa, prskalica, pjesme, plesa, poljubaca, pa i pokoja baklja, no srećom bez incidenata. Gradonačelnik Milan Bandić u tome je osjetio potrebu napisati pokoju riječ, a njegovo pismo zahvale prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

noćas smo ispratili staru i dočekali Novu, 2017. godinu na različite načine i na raznim mjestima – na brojnim  gradskim trgovima, u gradskoj Areni ili u svojim vlastitim aranžmanima.

Bilo je prekrasno zahvaljujući, prije svega vama i  ozračju koje ste stvarali. Upravo zbog toga u naš grad dolazi sve više gostiju iz zemlje i inozemstva. Oni  otkrivaju njegov šarm, ljepotu i ponudu koju zajedno dižemo iz godine u godinu. Doček kakvoga i zaslužuje grad koji je po drugi puta najbolja europska adventska destinacija.

Zahvaljujem vam na tome, na živosti koja je vladala gradom, na osjećaju radosti i sigurnosti  kojom su zračili naši trgovi od Trga bana J. Jelačića, Europskog trga, Zrinjevca, Tomićeve… pa do Gornjeg grada i  Novog Zagreba.

Zahvaljujem također i svim gradskim i komunalnim službama, djelatnicima policije i hitne službe, vatrogascima kao i svima koji su dežurali ove noći i na bilo koji način pomogli da nam novogodišnje druženje ostane dugo u sjećanju.



Koristim se prigodom da svima još jedanput čestitam Novu godinu i pozovem vas da druženje nastavimo na Sljemenu i uz brojne programe vezane uz našu Snježnu kraljicu.

Vaš gradonačelnik,

Milan Bandić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI