(FOTO) Scena kao iz horor filma! Stanovništvo se zaprepastilo – rijeka pozelenila

jelly.fish_ / Instagram

Društvene mreže zasute su pitanjima "što se događa"

Rijeka Valira koja protječe kroz Andoru i Španjolsku poprimila je u četvrtak fluorescentnu zelenu boju i izazvala strah. Na društvenim mrežama pojavila su se razna nagađanja, od pretpostavke da je to vježba za proslavu Dana svetog Patrika, do onih ozbiljnijih, da se radi o opasnom onečišćenju.

Ipak, Albert Batalla, gradonačelnik Seu d’Urgella u Španjolskoj objasnio je kako zelena rijeka nema veze s kontaminacijom, kao ni sa Danom svetog Patrika, već da se radi o testiranju, a zelena boja je biorazgradiva boja. “Boja nije toksična i neće utjecati na zdravlje ljudi”, kazao je gradonačelnik.

Boja će nestati kroz nekoliko sati, najavio je Batalla. Riječi ovog gradonačelnika potvrdio je i španjolski ministar zdravlja dodajući kako se testiralo područje koje bi se onečistilo ako bi došlo do stvarnog zagađenja. Testirala se rijeka Arinsal, a boja je otišla nizvodno i do rijeke Valira.

Prošle godine preko tri tisuće ljudi u Španjolskoj dobilo je želučani virus zbog zagađene vode iz Arinsala, piše El País.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI