(FOTO) Tko je od poznatih viđen na ‘Povorci ponosa’? Štromar: Zvao sam i Plenkovića.

Davor Puklavec/PIXSELL

"Pričao sam s Plenkovićem da i on dođe na Pride, blizu je. Šalim se'', kazao je dobro raspoloženi Štromar za N1 Televiziju.

Pod sloganom “Slobodan život počinje ponosom” u Zagrebu je subotu, u poslijepodnevnim satima, je krenula šesnaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji.

Na povorci su između ostalih viđeni i neki političari, kao što je Davor Bernardić, Milorad Pupovac, HNS-ov potpredsjednik Plenkovićeve vlade Predrag Štromar.

“Pozvali su me sinoć da dođem i ja sam se odazvao. Mislim da je to dobra poruka. Mislim da je dobro da predstavnik vlade dođe ovdje i da se vidi da treba podržavati različita mišljenja. Da se ne treba skrivati, treba izvući van sve ljude. I lijeve i desne, i zaraćene i nezaraćene. Moramo se pomiriti kao društvo i to nam mora biti cilj.”, rekao je novinarima Štromar.

“I jedni i drugi imaju pravo na svoje mišljenje. Svako ima pravo iskazato svoje mišljenje, ali ne smije ugoziti ničije pravo na život. Nitko ne smije ugrožavati pravo onih koji misle drugačije bez obzira o kome se radilo. Da me krivo ne shvatite, slobodu mišljenja možete koristiti tako dugo dok ne ugrožavate tuđu slobodu”, rekao je Štromar.

“Bitan je kompromis. Pričao sam s Plenkovićem da i on dođe na Pride, blizu je. Šalim se”, kazao je dobro raspoloženi Štromar za N1 Televiziju.



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako u Hrvatskoj svi, bez obzira na orijentaciju, imaju pravo izbora.

“Nitko ne smije biti diskriminiran. Došao sam podržati mirnu i građansku Hrvatsku”, izjavio je Bernardić.

Osim političara, podršku povorci ponosa došle su dati i brojne osobe iz javnog života. Među njima su voditeljica Danijela Trbović, Slavko Sobin, sociolog Bruno Šimleša, pjevač Damir Urban…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI