(FOTO) Tragedija na Trnju: Poskliznuo se, pao s visine od najmanje deset metara i poginuo!

Marko Todorov / CROPIX

Jučer se na zagrebačkom Trnju dogodila tragedija u kojoj je život izgubio jedan radnik koji je stradao sanirajući krov oštećen u potresu.

Kako piše Jutarnji list, policija je dojavu o nesreći na radu na Trnjanskoj cesti dobila oko 8:50 sati. Nesretni 59-godišnji Ante G., koji je na krovu zgrade obavljao radove, poskliznuo s najmanje deset metara visine i pao na tlo.

U kobno vrijeme u Zagrebu je padao snijeg i puhao jak vjetar, a radnik je pokušavao zaštititi krovište tako što je na jedan dio gdje je rupa postavljao ceradu. Prema informacijama s mjesta događaja, kućepazitelj je angažirao tvrtku na poslovima sanacije, no umjesto dovršenog posla, na mjesto događaja pristigla je Hitna pomoć, policija, ali i inspektor zaštite na radu kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

“U zagrebačkom naselju Trnje u utorak se dogodila tragedija. Radnik jednog poduzeća pao je s krova i smrtno stradao. Ovim putem pozivam vlasnike poduzeća da se obavezno poduzmu mjere samozaštite radnika koji rade na visini”, rekao je Dubravko Teur, zamjenik načelnika PU zagrebačke.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazio je sućut obitelji poginulog te poručio da “sve što je visoko, odnosno više od dva metra, je opasno”.



“Kad sam imao 19 godina, nije bilo opasno ni sedam, osam metara. Kao mačak bih se dočekao. Nepojmiljivo mi je, međutim, da netko može otići na 12, 13 metara, a da nije vezan. Očito je netko napravio propust, ne bih prejudicirao istragu. Stradali čovjek je bio u najboljim godinama, kao i onaj ranije branitelj iz Sesveta”, rekao je Bandić dodavši kako će s obitelji poginulog stupiti u kontakt.

Podsjetimo, ovo je druga takva tragedija u metropoli. U padu s 12 metara visine život je 27. ožujka izgubio i 55-godišnji Petar S., branitelj i otac troje djece koji je radio na sanaciji urušenog krovišta nakon potresa, nedaleko zagrebačkog Kvaternikova trga.

Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI