(FOTO) Trump prvoga dana ‘rošadirao’ Ovalni ured, pojavila se i jedna bista!

Stiv Cinik

Mnogima je za oko zapela pojava biste predsjednika Winstona Churchilla koju je Obama držao ispred ureda

Već prvoga dana u Bijeloj kući predsjednik SAD-a Donald Trump uveo je niz promjena. Osim što je potpisao ukaz protiv zakona o zdravstvenom osiguranju ObamaCare, najupečatljivijae reforme donesene tijekom mandata bivšeg predsjednika Baracka Obame, Trump je izveo i nekoliko kozmetičkih promjena u Ovalnom uredu.

Mnogi su primijetili da je radni stol za kojim je Trump potpisao spomenuti dokument tradicionalno jednak kao u vrijeme Baracka Obame, no mnogi detalji u Ovalnom su uredu drugačiji. Zavjese tako više nisu bordo, već zlatne, a nema više ni tepiha koji je imao Obama. Sada je na podu drugi tepih, okrugli s drugačijim uzorkom, sličan onome kakav je imao George Bush.. Dio namještaja koji se ondje nalazio tijekom Obamine “vladavine” sada je maknut, a mnogima je za oko zapela pojava biste predsjednika Winstona Churchilla koju je Obama držao ispred ureda.

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson ranije je rekao da je Obama bistu vratio Ambasadi Velike Britanije, ali je Obama istaknuo da je sklonio Churchilla iz Ovalnog kabineta da bi bilo mjesta za bistu Martina Luthera Kinga, i da je britanskog premijera premjestio u hodnik ispred svojeg ureda u Bijeloj kući, gdje ga svi mogu vidjeti.

>>> Zašto Churchill nije prihvatio titulu vojvode od Londona?

>>> Winston Churchill prvi upotrijebio frazu Željezna zavjesa



Capture1

Capture

Facebook Comments

Loading...
DIJELI