(FOTO/VIDEO) OLUJA SVIH OLUJA NIJE NI STIGLA DO NEW YORKA, A GRAD JE VEĆ POD POPLAVLJEN: Građani se probijaju kroz ulice pod vodom

Foto: Screenshot Twitter/Ilustracija Pexels

Unatoč naporima kako bi se grad zaštitio od poplave New York je i dalje osjetljiv na poplave. Dokazuju to i snimke građana objavljene na društvenim mrežama.

Poplavljene podzemne željeznice, neprohodne i zatvorene ceste, putnici do pojasa u vodi, prizori su to koji ulijevaju strah u kosti.



Naime, u takvom stanju New York dočekuje najavljenu ‘oluju svih oluja’ Elsu, koja u ovom trenutku napreduje uz istočnu obalu SAD-a.

https://twitter.com/bnzrasy/status/1413420502001934344?s=20

Meteorolozi i ostali stručnjaci upozoravaju da će ovakvi problemi biti sve veći i češći, te se dodaje kako je ovo tek početak. Nekoliko dužnosnika, uključujući Erica Adamsa, predsjednika četvrti Brooklyn i mogućeg kandidata za gradonačelnika New Yorka na izborima u studenom, pozvalo je na hitna ulaganja i jačanje gradske infrastrukture.

“Ekstremne vremenske epizode poput ove neće nestati”, upozorila je jedna od njegovih glavnih protivnica, Kathryn Garcia, koja je nadzirala ispumpavanje vode nakon uragana Sandy 2012. godine.

U nizu grmljavinskih oluja nad gradom i okolnim područjima u četvrtak popodne, pala je velike količina kiše koju odvodni sustav nije mogao progutati, priopćila je Nacionalna meteorološka služba (NWS). Neke glavne ceste, uključujući Bronx, privremeno su zatvorene, što je izazvalo kaos u prometu. NWS je upozorio na moguće poplave do petka ujutro, uz dakako očekivani dolazak jakih kiša koje donosi oluja Elsa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI