(FOTO/VIDEO) ‘ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE SE NE ZABORAVLJAJU: Veličanstvena slika iz Zagreba, građani pale svijeće i lampione

Foto:7dnevno

Cijela Hrvatska ovoga se tjedna prisjeća žrtve i pada Vukovara i Škabrnje 18. studenog 1991,. kada je slomljena herojska obrana grada Vukovara, a u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom. Posebno je emotivno večer uoči tužne obljetnice kad se diljem zemlje pale svijeće u ulicama koje nose ime Grada heroja, Vukovara.

Srednja škola PŠV Vladimira Preloga, njihovi učenici, profesori i ostalo školsko osoblje tradicionalno zapalili su svijeće i lampione u spomen na sve žrtve Domovinskog rata te posebice Vukovara i Škabrnje.

Foto:7 dnevno
Foto:7dnevno
Foto:7dnevno
Foto: 7dnevno
Foto:7dnevno
Foto: 7dnevno
Foto: 7dnevno
Foto:7dnevno
Foto:7dnevno
Foto:7dnevno

Svemu su se priključili i ostali građani koji se kao i svake godine dostojanstveno prisjećaju velikih stradavanja te su duž Vukovarske ulice zapalili brojne lampione.

I bajkeri su prošli kroz Zagreb u tradicionalnom obilježavanju sjećanja na žrtvu.

Predstavnik Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, Davorin Juričić poručio je kako će se Hrvatska sutra prisjetiti hrabrih žrtva Vukovara i Škabrnje koji su prije 31 godinu stali pred agresora.



”Agresor je u par dana htio pregaziti grad, ali 1803 branitelja Vukovara odolijevali su napadima od kolovoza do studenoga 1991. Nećemo zaboraviti naše poginule, one koji su pali za slobodu svog grada i domovine”, istaknuo je.

Juričić je podsjetio da su Vukovar od velikosrpske agresije branili, uz Vukovarce, i hrvatski branitelji iz svih dijelova Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine, te dragovoljci iz Francuske, Velike Britanije i drugih država.

”Agresor je htio uništi sve što se uništiti može, međutim uništene su stotine tenkova i zrakoplova JNA i srpskih paravojnih postrojba. No, zbog nedostatka streljiva i nemogućnosti probijanja blokada, 20. studenoga je prestao organizirani otpor hrvatskih branitelja”, rekao je.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI