Fotografije i video svjedoče apokaliptičnim prizorima požara kod Trogira: ‘Ovakvo nešto nisam vidio deset godina’

FOTO: Dnevno

Vatrogasci su cijelu noć s ponedjeljka na utorak gasili požar koji je u buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira.

Do ponoći je izgorjelo preko 500 hektara niskog raslinja i borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

U utorak je nastavljena borba s požarom, zatvorena je bila i Jadranska magistrala, a na terenu su jake vatrogasne snage.


VIDEO: DVD TROGIRS terena stižu stravične fotografije i video materijali kaotične situacije i požara koji na tom području nije viđen godinama.

“Ovo nisam vidio deset godina, cijeli grad smrdi po dimu i vatri”, rekao nam je čitatelj iz Trogira koji nam je poslao i fotografije spaljene zemlje.

“Jučer je bio najteži dan po angažiranosti protupožarnih snaga. Utrošeno je više od 32.000 goriva. Ispušteno je više od dvije tone vode na različita požarišta. Tako pokušavamo zaustaviti sve požare. Jučer su u jednom trenutku bila otvorena tri požarišta. Najveće je bilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Otvorilo se i požarište u Drinovcima u Šibensko-kninskoj županiji te Bili brig u Zadarskoj županiji. Uspjeli smo sa zrakoplovnim snagama pokriti sve potrebe požara, a osim toga jedan kanader otišao je i u Tursku u humanitarnu zadaću”, rekao je ministar.

FOTO: Dnevno

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković komentirao je stanje na terenu i u vatrogasnim postrojbama.

“Situacija je sad puno bolja nego noćas, ali vjetar se diže. Još nije gotovo, sad treba biti jako oprezan. Ovog trenutka smo poslali vatrogasce i vojsku skupa na rubne, sjeverne dijelove požarišta. Kanaderi su sad prizemljeni, letjeli su do 11. Ponavljam još jednom – treba biti jako oprezan jer su nam snage rastegnute”, rekao je Tucaković.

FOTO: Anđela Jokić/Dalmacija danas

Požar je i dalje aktivan i vatrogasci vode žestoke bitke, no prema posljednjim informacijama je pod kontrolom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI