(FOTO/VIDEO) VIŠE OD 200 UHIĆENIH NA PROSVJEDIMA PROTIV TRUMPA: Vandalizam, nasilje, pa i pucnjava!

Screenshot YouTube

Najveći prosvjed očekuje se u subotu na Ženskom maršu na Washington, a na njemu bi trebalo prisustvovati oko 200 tisuća ljudi.

Tijekom inauguracije Donalda Trumpa za 45. američkog predsjednika, na ulicama Washingtona održavali su se i prosvjedi njegovih neistomišljenika, od kojih je više od 200 uhićenih, objavila je policija.

Naime, liberalni aktivisti sukobili su se s policijom u Washingtonu i privremeno blokirali put nekim pobornicima novog čelnika koji su se uputili na ceremoniju inauguracije.

Slavni američki voditelj Larry King na Twitteru je objavio kako su mu prosvjednici razbili prozore unajmljenog vozila. Naglasio je da su razbijeni prozori i na mnogim drugim vozilima.

Osim klasičnog vikanja parola, policija i prosvjednici su se sukobili. Nekoliko policajaca je ozlijeđeno, a čak je 100 uhićenih prosvjednika. U pokušaju da suzbije prosvjednike koji su razbijali izloge i prozore, palili kante za smeće, policija je bacila suzavac.

Prosvjednici su ponijeli sa sobom transparente, pjevali i razbijali stakla.  Prevrtali su kante s otpadom, blokirali promet i, oboružani šipkama, napadali policiju. Do ispada je došlo sjeverno od rute kojom je prošao inauguracijski mimohod.



Gradonačelnica Muriel Bowser izjavila je da se radi o relativno maloj skupini ljudi koji su pribjegli vandalizmu i nasilju prema snagama reda.

Desk

Desk

Desk

Desk

Skupine maskiranih ljudi, noseći majice s anarhističkim simbolima, razbijali su izloge banaka i trgovina, zakrčujući prolaz.

Policija je reagirala vodenim topom i suzavcima, prenosi Independent.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI