FRA ŠIME NIMAC I FATALNA BANKARICA JASMINA BILONIĆ DOBILI PRESUDE: Kažnjeni uvjetnom zatvorskom kaznom od godine dana, uz rok kušnje od četiri godine

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Na splitskom Županijskom sudu uvjetnim zatvorskim kaznama od godine dana, uz rok kušnje od četiri godine kažnjeni su fratar Šime Nimac zbog zlouporaba položaja i ovlasti tijekom prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi te bankarica Jasmina Bilonić zbog poticanja na to nedjelo.

Nepravomoćnu presudu objavio je sudac Dinko Mešin. Optuženi su mirno saslušali presudu i sudnicu napustili bez komentara.

Ukoliko presuda postane pravomoćna, fratar i bankarica moraju Splitsko-makarskoj nadbiskupiji vratiti 9,8 milijuna kuna. Naime, toliko je fra Šime prebacio na svoj račun nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi i to na nagovor Jasmine Bilonić.

Na zadnjem ročištu prije presude u srijedu optuženi su priznali krivnju i pokajali se, i to nakon što su 10 godina poricali krivnju.

“Zadnjih deset godina moj život je išao u smjeru u kojem nisam planirao, a moglo je to biti puno drugačije, tako da sam iz svega izvukao pouku. Meni je jako žao što je došlo do ovoga, iskreno se kajem i u budućnosti mogu obećati kako neću ništa od ovog ponoviti”, rekao je Nimac.Pridružila mu se i Bilonić koja je istaknula kako je “svojim postupanjem dovela svoje kolege i nadređene u nezgodnu situaciju”.

“Neću ništa slično više ponoviti jer mi je ovo bila jedna vrsta škole”, naglasila je Bilonić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI