Francuski liječnici tuže infektologa Didiera Raoulta i druge liječnike zbog spornih izjava o epidemiji

Francuska liječnička komora priopćila je u ponedjeljak da je podnijela prijavu protiv šestero liječnika, među kojima protiv profesora Didiera Raoulta, infektologa svjetskog ugleda, nakon njegovih spornih izjava o epidemiji covida-19.

Na upit agencije France Pressea Francuska liječnička komora (CNOM) potvrdila je informaciju koju je prva objavila medicinska novinska agencija APMNews, ne navodeći druge pojedinosti.

Ustanova je odlučila podnijeti prijavu prvostupanjskom stegovnom tijelu ili se priključiti prijavi koja je podnesena protiv šestero liječnika, navodi specijalizirana agencija.

Među tuženim liječnicima su Didier Raoult iz sveučilišnog bolničkog instituta (IHU) Mediterranee u Marseilleu, sporni zagovornik hidroksiklorokina i infektolog Christian Perronne.

Didier Raoult se našao u središtu polemike zbog toga što je kritizirao način na koji su francuske vlasti upravljale krizom i zbog sukoba interesa u međunarodnom istraživanju o liječenju covida-19. Njegove su izjave nagnale područnu liječničku komoru da podnese stegovnu prijavu a CNOM je odlučio priključiti se.Što se tiče Perronnea, pariške regionalne bolnice AP-HP priopćile su u četvrtak da su ga otpustile zbog toga što je izjavljivao da su bolesnici od covida dobar izvor zarade za liječnike i zbog spornih izjava o hidroksiklorokinu.

Christian Perronne je bio predstojnik odjela za zarazne i tropske bolesti u bolnici Raymond-Poincare u Garchesu, u pariškoj regiji.

CNOM je podnio prijavu i protiv Henrija Joyeuxa, umirovljenog onkologa, Nicole Delepine, bivše pedijatrijske onkologinje u Garchesu te Nicolasa Zellera i Rezeau-Frantza, liječnika opće prakse.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI