FRAPANTAN PODATAK: BEZ POSLA VEĆ OSTALO 300 LJUDI! Ovako država lihvari poduzetnike: HDZ-ov moćni direktor stoji iza svega

Prvih 300-tinjak otkaza radnicima Požgaj grupa već je uručila, a njihovi javni istupi očigledno nisu urodili plodom. Epilog je to neuspjelih dogovora sa Hrvatskim šumama s kojima nisu uspjeli sklopiti godišnji ugovor o isporuci trupaca.

Upućeni svjedoče kako je prvi val otkaza zapravo tek početak, jer kako kažu, bez sirovine ta kultna podravska drvoprerađivačka tvrtka naprosto ne može poslovati. U kontekstu ove priče nije zgorega spomenuti i to kako je Požgaj grupa lani baš protiv Hrvatskih šuma pokrenula niz sporova za naknadu štete od 70-ak milijuna kuna pa mnogi baš u tome vide uzrok njihove opstrukcije.

Hrvatske su šume prije tri godine Požgaj grupi, tvrde upućeni, odlučile isporučivati manju kvotu sirovine od one koja im je trebala pripasti po propisanom kriteriju, na što su se u Požgaju žalili Ministarstvu poljoprivrede, što nije urodilo plodom.

Dapače, državna tvrtka Požgaju u ovom slučaju pristupa lihvarski zahtijevajući, kako tvrde iz Požgaja, od uprave povlačenje tužbi uz prijetnju da neće dobiti trupce.

Kako oni na takav odnos nisu pristali, tako su u konačnici doista i ostali bez trupaca, a radi toga je pak 300-tinjak ljudi završilo na cesti, dok u Hrvatskim šumama stoluje Krunoslav Jakupčić, HDZ-ovac i jedan od najplaćenijih direktora javnih poduzeća u zemlji, koji se na svojoj poziciji drži bez obzira na to što ga se povezalo s aferom Vjetroelektrane čija je glavna protagonistica bivša kninska gradonačelnica i nekadašnja državna tajnica Josipa Rimac.



Protiv njega se vodi Uskočka istraga, a on na slobodi upravlja velikom državnom tvrtkom koja dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenika Požgaj grupe i članova njihovih obitelji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI