FRCAJU ISKRE IZMEĐU MILANOVIĆA I KOMŠIĆA: Eksplodirao je nakon posjeta! ‘Napravio im je štetu, a u njihovo se ime zaklinje’

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Odnosi između Hrvatske i BiH su nenormalni, komentirao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Rekao je kako se sukladno tome ponaša i predsjednik Zoran Milanović te ga je optužio kako je došao s nakanom da produbljuje svađe.

Naime, Komšić se po prvi puta oglasio nakon niza Milanovićevih komentara dok je boravio u BiH kada je istaknuo kako Komšić nije legitimni predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH jer je izabran glasovima Bošnjaka.

Time je Milanović, tvrdi Komšić, najveću štetu nanio upravo Hrvatima u BiH.

“Ne moramo posebno objašnjavati kako bi to izgledalo u normalnim odnosima dviju zemalja, ali pošto su odnosi između BiH i Hrvatske takvi kakvi jesu, a sve su prije nego normalni, mi živimo s takvim stavovima šefa susjedne države koje iznosi u našoj kući”, kazao je Komšić.



Milanovićev istup kako neće doći u Sarajevo sve dok u Predsjedništvu BiH sjedi jedan nelegitimni član pozdravili su politički predstavnici Hrvata u toj zemlji, a Komšićevo je tumaćenje kako je sve to zapravo samo medvjeđa usluga upravo Hrvatima jer je hrvatski predsjednik svojim komentarima samo dodatno zakomplicirao stanje i pojačao napetosti u BiH.

“Milanović se spremio, otišao preko granice i ostavio nas ovdje da gasimo vatre u BiH. Zapravo je učinio medvjeđu uslugu prije svega Hrvatima u BiH, onima u čije ime se zaklinje”, bio je Komšićev komentar.

Napomenuo je kako će se bez obzira na Milanovićeve izjave on pristojno ponašati jer je svjestan da se između BiH i Hrvatske odnosi moraju poboljšati i tome želi doprinijeti.

Prenoseći Milanovićeve komentare o Komšiću, mediji u BiH su podsjetili kako su se Komšić i Milanović u prijašnjim izbornim kampanjama jasno podržavali. Bilo je to 2010. godine kada je Milanović na skupu SDP BiH u Sarajevu dao potporu Komšiću u utrci za člana Predsjedništva BiH.

No, sada je to Milanović komentirao konstatacijom kako je to učinio “jednom i nikad više” jer je shvatio kako je bila riječ o prijevari, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI