FRED MATIĆ BRUTALNO KOMENTIRAO KOLONE NA GRANICAMA: ‘Za ovu žrtvu trebalo bi im dati status branitelja’

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski državljani s pravom glasa zbog izbora danas mogu doći u zemlju bez testa na koronavirus.

Kako javlja HAK, pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Bosiljevo II i Lučko u oba smjera, te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku a sa Republikom Slovenijom na izlasku.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac: Između čvora Popovača i čvora Križ zbog pojačanog prometa pred zonom radova na 84. km vozi se u koloni u pokretu dugoj oko 2 km.

Iz MUP-a pak kažu, prema kategoriji ‘neodgodivog osobnog razloga’, obavještavaju da je danas, 16. svibnja 2021. godine od ponoći pa do podne u RH po navedenoj osnovi ušlo 892 hrvatskih državljana, a što ne odudara od prosjeka ako se uzme u obzir prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. – 724, 9.5. – 683 ulaska do podne).

“S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećamo da su u skladu s ranije postojećom Odukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi. Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati”, priopćio je MUP.



Europarlamentarac Fred Matić na svom se Twitteru osvrnuo na gužve na granicama.

“Koja nevjerojatna ljubav prema Hrvatskoj. Čekati satima na kiši da glasaš za nešto i nekoga 500 km od svoga doma. Za ovu žrtvu trebalo bi ozbiljno razmotriti mogućnost da im se da barem status branitelja”, napisao je Matić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI