Fred Matić: ‘Plenković ne može smijeniti Medveda, dobio bi šatoraše na leđa’

screenshot

„To se u RH događa. Ne bih se iznenadio da MUP pošalje poziv Mamiću da se vrati jer su se oni samo šalili“, ironičan je Matić

Bivši ministar branitelja Predrag Matić komentirao je za N1 navode prema kojima je sadašnji ministar Tomo Medved prijetio svom bivšem vozaču.

Je li moguće da je ministar prijetio vozaču?

Ne mogu vjerovati da je ministar to napravio, ne bi on to, jedino ako mu se probudi vojnički duh. Zašto ne vjerovati ljudima ili zašto vjerovati novinarima ili ikome? Kao što možemo reći da je izgubljena prijava. To se u RH događa. Ne bih se iznenadio da MUP pošalje poziv Mamiću da se vrati jer su se oni samo šalili. 

Dugo ga poznajete. Je li ministar bio takav i prije? 

Ne bih se spuštao na osobnu razinu. Šator ga je instalirao za ministra, puno toga to govori.



Poznajete li vozača koji kaže da mu je ministrar prijetio?

Da, ja sam ga i zaposlio, dijete je poginulog hrvatskog branitelja, molila me udruga udovica da ga zaposlim i bila je prilika. Bio je to honorarni posao, i zaposlen je u Ministarstvu branitelja dok sam ja bio ministar. 

Neke veteranske udruge napadaju Indexovog novinara Mazzocca, brane ministra. Kako komentirate to?

Te udruge djeluju na daljinski upravljač HDZ-a i brane lik i djelo koga god treba. Za malo novaca. Što bi rekao njihov bog, za Judine škude će svašta napraviti.

Koliko ovo sve pridonosi stabilizaciji stanja?

Za mene je politika ideja, a za mnoge interes.

Treba li premijer Plenković pozvati tajnicu i reći joj da napiše razrješenje ministra Medveda?

To bi on trebao napraviti. Nema ni snage ni hrabrosti, ta ekipa se već nekoliko godina služi silom. On to nema snage napraviti jer bi dobio šatoraše na leđa. Njima je bilo važno da “oba su pala”, da padnu Milanović i Josipović, a šta će biti s braniteljima, to njima uopće nije bitno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI