FRED MATIĆ POPUT MILANOVIĆA: ‘Banožić je početnik, a dobio je Ferrarija, više od pola ministara u Vladi su nesposobni’!

Goran Stanzl/PIXSELL

Europarlamentarac Predrag Fred Matić komentirao je za Newsroom najnoviji sukob predsjednika Zorana Milanovića i Vlade,  onaj oko nabavke američkih oklopnih vozila Bradleyja koji je opet podignuo tenzije.

Tko štiti nacionalne interese kad je u pitanju nabavka Bradleyja – Milanović, Banožić ili Plenković, Predrag Fred Matić to vidi ovako:

“Predsjednik kao vrhovni zapovjednik štiti interese RH, oružanih snaga i Hrvatske vojske dok HDZ politizira. Kad bih htio biti ironičan – kako bih vjerovao vrhovnom zapovjedniku pored lošeg srednjoškolca, dakle, više vjerujem doktoru znanosti s osječkog fakulteta.”

Kaže da bi Plenkoviću još početkom 2016. i vjerovao, ali danas više ne. “On je majstor za korištenje alternativnih činjenica. Sada kada se vidi kako politizira pandemijom i svojim ministrima koji su teški neposobnjakovići – ne vjerujem mu više ništa”, naveo je pa dodao.

“Hrvatska je prepoznata u Europi i svijetu kao šaljiva država. Već četiri godine ne može se donijeti odluka, a kada se donosi zadnji trenutak, znate da ostaje puno prostora zašto je to tako i uvijek potoje elementi da je HDZ umočen u nešto više od nacionalnih interesa.”



Situacija u vojsci nije sjajna. Dovoljno nam je nešto i srednje kategorije i što je u našoj ekonomskoj moći, govori europarlamentarac Matić.

“Članica smo NATO-a pa ne moramo biti najbolji”, dodao je.

Dvije trećine ministara morao bi Plenković maknuti kada bi micao nesposobne ministre iz Vlade, a time bi dokazao da ima nesposobne ministre, rekao je Fred Matić.

“Plenkoviću odgovara da pozornost sa sebe skloni na predsjednika i ministra obrane. Ministarstvo obrane je Ferrari, a Ferrari se ne daje vozaču početniku. Ovo je najlošiji ministar dosad, ne bih mu dao ni neku drugu funkciju da obnaša”, poručio je europarlamentarac Fred Matić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI