FUCHS O POČETKU NASTAVE: ‘Bit će u živo, za sada niti iz jedne županije nema najave za organizacijom online nastave’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ponedjeljak, 10. siječnja počinje drugo polugodište ove školske godine.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o tome kako će izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama.

Na početku je rekao da škola počinje u ponedjeljak.

“Vlada je inzistirala da se nastava održava u živo i smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana. No, za takvu vrstu nastave smo dobili i puno priznanja, ali to nije sretno rješenje za obrazovanje djece i mladih ljudi. Online nastava i izoliranost izaziva i negativne posljedice na učenike. U smislu svega toga, nastojimo održati ono što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke o eventualnom prelasku na online nastavu donose na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom. U ovom trenutku nemamo najavu ni iz jedne županije za organizacijom online nastave”, rekao je Fuchs.

Dodao je da do ovog trenutka imaju saznanja o samo jednoj školi iz jednog manjeg mjesta koja će preći na online nastavu jer je osoblje pozitivno.“Mjere u školama ostaju i dalje kakve su bile. Svi učenici od petog razreda nadalje na nastavi nose maske bez obzira na razmak. Djeca od 1. do 4. razreda i dalje ostaju u tzv. balončićima uz eventualne izuzetke”, zaključio je ministar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI