Gaf kakav Hrvatska ne pamti! Pada presuda Daruvarcu: Evo tko je kriv!

Presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović, odnosno zbog bitne povrede procesnog prava, piše Zadarski.hr.

Sutkinja Meštrović je prilikom izricanja osude Daruvarcu 10. siječnja pročitala tekst presude koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku. Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište.

Pretpostavlja se da je sutkinja presudu Daruvarcu ispisala još prije ročišta 13. i 14. prosinca, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je morala nastaviti u siječnju. Nagađa se da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala stara “špranca” teksta koji je samo dopunila izmjenama opisa ozljeda u skladu s dopunom optužnice i proširila obrazloženje za dodijeljenu kaznu.

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to je isteklo 10. veljače.

Zbog toga mu je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u petak ukinulo istražni zatvor, ali i odbilo mjere opreza.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI