GAŠENJE POŽARA KAO SCENA S BOJIŠNICE: Petrinjski vatrogasci u gašenju požara naišli na mine

foto HINA/ JVP Petrinja/ ua

Tijekom sušnog vremena petrinjski vatrogasci imali su nekoliko intervencija. Prilikom gašenja požara na otvorenom, naišli su na minsko-eksplozivne naprave zaostale iz Domovinskog rata.

Javna vatrogasna postrojba iz Petrinje u utorak je primila dojavu o požaru na otvorenome kod Bijelnika, između Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Gorio je i montažni objekt uz cestu u kojem su bile minsko-eksplozivne naprave, koje su se aktivirale. Nije bilo ozlijeđenih, a izgorjelo je 200 hektara trave i niskog raslinja.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje Zvonimir Ljubičić ispričao je kako je scena gašenja izgledala je kao na bojišnici – eksplozije, metci, detonacije, na sve strane samo zvukovi koji podsjećaju na ratno stanje, a vatrogasci “nenadano u svemu tome”.

“Sretni smo što nitko nije ozlijeđen, a moglo je tragično završiti”, istaknuo je Ljubičić.

Naglasio je kako je to druga intervencija u nešto više od mjesec dana u kojoj su se petrinjski vatrogasci susreli sa zaostalim minsko-eksplozivnim napravama. Nedavno je na vatrogasca pala bomba tijekom gašenja požara u potkrovlju obiteljske kuće.



Zato je pozvao građane da oružje zaostalo iz Domovinskog rata dobrovoljno i bez sankcija predaju u najbližu policijsku postaju u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI