GAZDA ŽESTOKO UDARIO PO VLASNIKU ATLANTICA: Naziva ga ‘necivilizirani’, kaže da ga nikad nije cijenio

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić u svojoj se objavi na Facebooku posvetio poduzetniku Emilu Tedeschiju.

U tekstu ga naziva “necivilizirani”. Kaže da nikad nije cijenio niti ga danas cijeni. Smeta ga što spominje kako je Agrokor imao veliku financijsku rupu.

U cijelosti prenosimo njegovu objavu.

“Kako se uzastopno u medijima ponavlja izjava Emila Tedeskog (u daljnjem tekstu NECIVILIZIRANI), vlasnika Atlantic d.d., o meni osobno i Agrokoru, evo nekoliko riječi i o tome.

Vidim da je zadnjih dana ponovno pojačala aktivnost kokošara odmetnutih od naroda. Zašto? Vide da su im se minute počele odbrojavati, da bi se sve moglo brzo izokrenuti, hvata ih strah, a ima i zašto.



Zašto je NECIVILIZIRANI posebno nervozan? Zašto se ponovo ovih dana druži s Plenkovićem, Dalić, Vujčićem, Šavorićem i drugima iz Borg i ostalih grupa? Hoće li ih se ubrzo odreći kao i mene, ili možda oni njega? Koliko će duboko NECIVILIZIRANI upasti u mrežu i koliko duboko u mreži već jest?

O toj sam osobi, iako smo godinama surađivali korektno, kako smo uostalom surađivali i sa tisućama naših drugih dobavljača, od prvoga dana pokazao svoj stav. Nikada ga osobno nisam primio u moju kuću, ne sjećam se da sam s njim ikad ručao, rijetko bi se čuli, a taj NECIVILIZIRANI nekad me zvao „Najveći“.

Nisam ga nikada cijenio, niti ga danas cijenim iz razloga što je živio od napojnice i marže. U Hrvatskoj je izgradio jednu tvornicu (pasju kućicu) i za godinu dana ju zatvorio. Doduše, u drugim državama ulagao je u gotove industrije i sve to njegovo nije imalo pola vrijednosti jedne kompanije članice Agrokor grupe.

Sada NECIVILIZIRANI poslušno pokušava podmetnuti priču iz Plenkoviće tvornice laži i govori kako je u Agrokoru – nastala neka rupa od nekih milijardi.

Još jednom, pred hrvatskom i inom javnosti ponavljam – Agrokorovo stanje duga u knjigama je iskazano 5 milijardi EUR-a i Trgovački sud Zagreb je utvrdio dug Agrokora točno 5 milijardi EUR-a. Taj dug je za Agrokor, glavnu regionalnu kompaniju sa 50 milijardi kuna godišnjeg prihoda (10 puta više od Atlantica npr.) bio više nego prihvatljiv, pogotovo u odnosu na vrijednost Agrokora u vrijeme neprijateljskog preuzimanja i ekproprijacije.

Vrijednost Agrokora u tom trenutku uskoro će biti predstavljena javnosti i vjerujem da će se mnogima zavrtjeti u glavi.

Glavna regionalna kompanija Agrokor, u trenutku u kojem je opljačkana, nije imala naredne 3 godine nikakvih financijskih obaveza jer smo ih prolongirali i reporgramirali kako bi osigurali tekuću likvidnost za listanje dijela portfelja na Londonskoj burzi. Od trenutka kada sam otišao iz Agrokora, kompanija Agrokor nije dobila niti 1 Euro “pomoći”, a opljačkali su oko 1.2 milijardu EUR-a novca iz kompanije. KOJA RUPA NECIVILIZIRANI Tedeski?

Govori necivilizirani i o managementu i upravljanju Agrokora. Jednom riječi, pokazao je da je neznalica, primitivac. A znajte, nekada je bio opčinjen menom, pa mu se očito sve pobrkalo.

Menadžiranje i besprijekorna organizacija Agrokora bila je najjača snaga kompanije Agrokor, koji je izgradio najveću industriju u ovome djelu EU. U Agrokoru je bilo 50 velikih kompanija i sto manjih samostalnih, sa odličnim managementima koji su investirali, dizali i stvarali novu vrijednost, te konkurirali globalnim kompanijama. Ja bi u Jamnicu, ili neku drugu kompaniju unutar Agrokor grupe ušao jedanput u 2 godine , sve operativno odrađivao je sam, sjajni management najjačih hrvatskih kompanija.

A pogledajte NECIVILIZIRANOG dalje, otkriva toplu vodu i govori da sam ja kazao „… da je čitava odgovornost u kompaniji na meni…“.

1. Da, to sam izjavio jer su optužene osobe samo iz Agrokora d.d., a ne i Zvijezde, Belja ili nekih drugih.

2. To sam izjavio zato što sam 100% znao da nikakva odgovornost za ništa protivno zakonima niti ne postoji – prema meni, niti prema ikome u Agrokoru, a što se, vjerujem, sada može lako vidjeti samo iz javno dostupnih dokaza.

Taj necivilizirani bi mi sada na silu, u maniri Plenkovićevih hordi zla htio nametnuti nekakvu odgovornost, a očito ništa ne razumije, ne vidi. Necivilizirani, pa ja se borim već 5 godina svakodnevno ako nisi primijetio, istina je već javna, ta je priča poprimila neke druge razine.

Pet godina sam o tom neciviliziranom licemjeru koji me iz interesa blati, ŠUTIO. Pa sada Vi procijenite sami o kakvoj se osobi radi, a ja poručujem i njemu i njima da moja šutnja danas prestaje”, piše Todorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI