GESTA MIRE BULJA RASTOPIT ĆE I NAJTVRĐA SRCA: Ostavljenoj kravi odnio je vode, upozorava da to više neće tolerirati

Patrik Macek/PIXSELL

Novi gradonačelnik Sinja Miro Bulj zgrožen je postupkom stočara koji su svoje krave ostavili na velikoj vrućini, zavezane i bez vode.

“Ovakav nehuman odnos prema kravama na suncu po ovoj žegi u neposrednoj blizini središta Sinja više neću tolerirati!”, napisao je Bulj u utorak pa objavio snimku na kojoj se vidi kako donosi vodu životinji.

Bulj se na Facebooku požalio i na prevelik uvoz hrane.

“Plodno Sinjsko polje, bistra cetinska voda, a milijuni turista se hrane iz uvoza”, požalio se sinjski gradonačelnik.



“Pa je l’ to sramota!? Nemamo povrća ni za sebe. Druga je sramota da 2021. godine Sinjsko polje nije navodnjeno, a pojimo vodom pola županije i otoke. Više vode ima Cetina nego svi izvori u Izraelu u kojem je svaki metar navodnjen. Svake četiri godine nam se obećava navodnjavanje Sinjskog polja, pokazale se do sada da su to samo pusta predizborna obećanja”, kaže Bulj pa dodaje:

“Mi u Hrvatskoj imamo 1,5 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta od kojeg je navodnjeno samo jedan posto. Samo u Dalmaciji je dvista tisuća hektara obradivih površina, mogli bismo 11 milijuna ljudi hraniti, ali bez vode to je nemoguće.

Imamo sva ova bogatstva, a mi uvozimo nikad više hrane. Moramo navodniti naša polja i zaorati svaki kvadrat poljoprivrednog zemljišta.

Vrijeme je za poticanje domaće proizvodnje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI