GI Narod odlučuje: ‘Tražimo neovisnu reviziju provjere potpisa, povjerenstvo koje neće biti sastavljeno od Plenkovićevih ili Kuščevićevih poslušnika’

screenshot

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za novinare u 10 sati, ispred Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6), u vezi zahtjeva za revizijom provjere potpisa prikupljenih na referendumu

“GI Narod odlučuje je čak i pod provjerava ministra Kuščevića prikupila 99,12% potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma za prvo pitanje, a 97,98& potrebnih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Nedostaje nam 0,88% potpisa potrebnih za rapisivanje referenduma za prvo pitanje i 2,02% za raspisivanje referenduma za drugo referendumsko pitanje. U bilo kojim drugim okolnostima provjere potpisa , npr. kad bi se radilo o izborima, ovako malu marginu bi nazvali izbornom prijevarom”, rekla je dr. Natalija Kanački, članica organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

“Većina nevaljalih potpisa, po ministru Kuščeviću preko 30 tisuća, pripada u kategoriju potpisa koji su skupno prikazani, tako da ne znamo po kojem su kriteriju odbačeni”, dodala je Kanački.

“Zbog sumnje u manipulaciju tražimo neovisnu reviziju provjere potpisa, tražimo da se oformi neovisno povjerenstvo koje neće biti sastavljeno od Plenkovićevih ili Kuščevićevih poslušnika, kako bi ponovno prebrojalo sve potpise i provjerilo potpise koji su proglašeni nevaljanim”, rekao je Luka Mlinarić, član koordinacije GI Narod odlučuje.

https://www.facebook.com/narododlucuje/videos/341658543063230/



Facebook Comments

Loading...
DIJELI