GIORGIA MELONI TRIJUMFIRALA NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA: U pobjedničkom govoru imala poruku za sve Talijane

Foto: Antonio Moniaci/Guliver

Na parlamentarnim izborima u Italiji pobijedila je desnica, a Giorgia Meloni vjerojatno će postati prva premijerka Italije. Ujedno je to i najdesnije orijentirana vlada od Drugog svjetskog rata.

Prema privremenim rezultatima, desni blok trebao bi imati uvjerljivu većinu u oba doma parlamenta, piše Reuters.

Međutim, Meloni i njezini saveznici suočavaju se s povećim popisom izazova, uključujući skok cijena energenata, rat u Ukrajini i ponovno usporavanje trećeg najvećeg gospodarstva eurozone.

“Moramo zapamtiti da nismo na krajnjoj, već na početnoj točki. Od sutra moramo dokazati svoju vrijednost”, rekla je 45-godišnja Meloni u ponedjeljak ujutro.

Ona umanjuje važnost postfašističkih korijena stranke i predstavlja ju kao mainstream političku grupaciju poput britanskih konzervativaca.



Obećala je da će nastaviti podržavati politiku Zapada prema Ukrajini i da neće eksperimentirati s fragilnim talijanskim financijama.

I u svom pobjedničkom govoru Meloni je imala pomirljiv ton.

“Ako smo pozvani da upravljamo ovom zemljom, činit ćemo to za sve Talijane s ciljem ujedinjenja ljudi i fokusiranja na ono što nas ujedinjuje, a ne na ono što nas razdvaja. Vrijeme je za odgovornost”, zaključila je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI