Glas Koncila podržao Penavu!

screenshot

Vodeće katoličko glasilo u Hrvatskoj Glas Koncila, podržalo je najavljeni protestni skup u Vukovaru, zbog navodnog neprocesuiranja ratnih zločinaca, koji organizira tamošnji gradonačelnik Ivan Penava. Glavni urednik Ivan Miklenić u uvodniku napao je ministre Dražena Bošnjakovića i Davora Božinovića navodeći samo njihove funkcije.

“Više je nego smiješno javljanje ministra pravosuđa koji ponavljanjem ispravnoga načela da se politika ne smije miješati u pravosuđe pokušava skinuti svaku odgovornost za takvu situaciju poštede agresorskih počinitelja zločina. Ne može biti pravi odgovor na taj problem ni opravdavanje ministra unutrašnjih poslova, koji je rekao da je ravnatelj policije u veljači ove godine osnovao posebnu radnu skupinu za ratne zločine s ciljem analiziranja svih kriminalističkih istraživanja i sudskih postupaka te da je ‘dva mjeseca nakon osnivanja podignuta kaznena prijava, optužnica, za slučaj Ovčara’”, stoji u redakcijskom komentaru Glasa Koncila.

“Hrvatska je službena ili državna politika, bez obzira bila na vlasti koalicija lijevog ili tobožnjeg desnog političkog predznaka, učinila da čitava Hrvatska danas ne zna ime i prezime ni jedne jedine hrvatske civilne žrtve, ni jednoga jedinoga hrvatskog učenika ili učenice koji su stradali samo zato što su bili Hrvati i što su živjeli na području koje su velikosrbi željeli za sebe. Nitko ne može poreći da je u tom pitanju smjer diktirala isključivo – politika”, zaključio je glavni urednik Glasa Koncila, prenosi Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI