GLASNOGOVORNIK VLADE ŽESTOKO PROZVAO MARINA MILETIĆA: ‘Širite antivaksersku kampanju’

Foto: HTV

O tome što nas čeka u narednom periodu i dnevnopolitičkom životu govorilo se u četvrtak navečer u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Gosti emisije bili su glasnogovornik Vlade Marko Milić (HDZ), saborska zastupnica Možemo! Urša Raukar-Gamulin, član predsjedništva SDP-a Mišo Krstičević, potpredsjednik Mosta Marin Miletić, Igor Peternel iz Domovinskog pokreta, te predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Na početku emisije govorilo se o stabilnosti Vlade, a njihov glasnogovornik Marko Milić poručio je kako je legitimitet Vlade i HDZ-a vrlo svjež te da mu nije jasno zašto ta tema uopće dolazi u javnost.

Saborska zastupnica Možemo!, Urša Raukar Gamulin upozorila je na problem inflacije i sporost postpotresne obnove.

“Postoji izrazito velika opasnost povećanja inflacije na koji bi Vlada trebala reagirati, i dapače, naravno, HNB”, rekla je Raukar te istaknula da se postpotresna obnova ne odvija tempom kojim bi se trebala odvijati jer zakonski okvir nije dovoljno dobar te su institucije prespore. Dodala je i kako akcija vezana uz cijepljenje nije dala rezultate.



SDP-ov Mišo Krstičević kritizirao je Vladinu komunikaciju oko cijepljenja, a istaknuo je i kako obnova teče katastrofalno sporo. Izgovorio je i kritike na račun Stožera civilne zaštite poručivši kako je neuvjerljiv.

Miletić je doveo u pitanje učinkovitost cijepljenja u borbi protiv COVID-a i rekao da država mora osigurati cjepivo za sve, ali da ne može ucjenjivati i prisiljavati građane. Milić je između ostalog demantirao Miletićev navod da je cijepljeno 46 posto ljudi, rekavši da je zapravo cijepljeno 50,6 posto odrasle populacije. Optužio je Miletića da vodi antivaksersku kampanju, a SDP za nasrtaje na rad Stožera.

“Vaš doprinos je nikakav, išli ste rušiti Vladu u najvećoj zdravstvenoj ugrozi, a nakon toga ste od birača doživjeli to što ste doživjeli na parlamentarnim izborima”, poručio mu je Milić.

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta upozorio je kako se nikoga ne smije diskriminirati na temelju cijepljenosti te da pandemije ne smije biti poligon za redefinicije ljudskih sloboda.
Istaknuo je kako je sukob u Domovinskom pokretu predimenzioniran.

“Tu se nije zapravo radilo ni o kakvom raskolu, nego o odlasku predsjednika stranke, njegove sestre i pretumbacijama koje su onda s tim povezane, a po meni i predimenzionirane. Domovinski pokret ide dalje, on nije nastao zbog jednog čovjeka”, rekao je Peternel. Na Togonalovu primjedbu o nazivu Domovinski pokret Miroslava Škore Peternel je rekao da je to “marketinški bilo dosta značajno”.

Kada je riječ o sukobu u SDP-u Krstičević je rekao kako je problem što se u stranci u zadnjih desetljeća zapostavila ideologija.

“SDP mora biti jasan i staložen oko toga da jasno prezentira svoje lijeve politike, ali prije toga ih unutar sebe treba definirati i onda će završiti sve priče oko frakcioniranja i ratova unutar stranke”, rekao je Krstičević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI