GLASOVAC KOMENTIRALA ODLUKE USTAVNOG SUDA: ‘Na jedan prilično nespretan i loš način obrazložio je svoju odluku’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac za N1 komentirala je odluku Ustavnog suda da oko referendumskih pitanja Mosta.

“Smatramo da ovdje Ustavni sud jest na jedan prilično nespretan i loš način obrazložio svoju odluku, na način da je rekao da je postavljeno pitanje ustavno, ali obrazloženje ne odgovara ustavnom pitanju. To  je ulazak na sklizak teren i nepotrebno su se doveli u ovu situaciju da mi danas komentiramo ovakvo postupanje i posljedice koje može imati na ustavno-pravni poredak”, kazala je Glasovac.

“Što se tiče drugog pitanja, to je tako površno napisano da se čudim kako se neko dosjetio na takav bezvezan način postaviti referendumsko pitanje. Jedino može biti da im je to bio neki mobilizirajući element za prvo pitanje”, dodala je.

Poručila je da ocjena da drugo pitanje nije u skladu s Ustavom je bila apsolutno jasna gotovo svima i prije ove odluke, a rekla je i da Ustavni sud treba razmotriti način na koji se biraju ustavni suci te način na koji im se daje ovlast da primjenjuju ono što se donosi. Ipak, protivi se ideji ukidanja Ustavnog suda.

“Treba neke stvari posložiti, zadati neki drugačiji okvir, ali taj Ustavni sud je donio i neke odluke koje su poprilično zaštitile određena ustavna prava pojedinih građana. Da Ustavni sud nije rješavao ovo pitanje o prekidu trudnoće, tko zna što bi bilo i kako bi se Ustav tumačio”, navela je Glasovac.Facebook Comments

Loading...
DIJELI