GLAVAŠ O ZAHTJEVIMA BiH PROTIV ZAPOVJEDNIKA: Brutalno je spustio generalu Miljavcu!

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Zahtjevi iz BiH na osnovu kojih susjedna država traži 14 hrvatskih zapovjednika odjeknula je sinoć nakon što je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić potvrdio da su njihovi zahtjevi zaprimljeni.

Da se nešto sprema, bilo je jasno iz govora predsjednika Zorana Milanovića na obljetnici Oluje.

“U susjednim državama, pa čak i BiH za koju vjerujem da je prijateljska, zasipaju Hrvatsku optužnicama protiv zapovjednika za neka nedokazana djela od prije 26 godina. To nije dobro za međusobne odnose, hrvatska država treba reći ‘taj film ne bute gledali, mi ćemo ih zaštititi pod svaku cijenu”, poručio im je tada.


Milanović je svoju tezu potvrdio danas u na Alci u Sinju, optužnice je nazvao “svojevrsnom sabotažom” i “trovanjem odnosa između država”, a i premijer Andrej Plenković je također bio jasan. “Ja ne mogu prejudicirati što će se dogoditi, ali ono što može – u konačnici odbaciti sve to i riješiti problem“.

Jedna od traženih osoba, general Pavao Miljavac prokomentirao je da su zahtjevi politički obojene, a njegova izjava – zajedno s onom generala Luke Džanka – završila je u naslovu koji je identičan na više portala, a koji kaže: “Miljavac i Džanko složni: Zahtjevi iz BiH su politički motivirane”.Taj naslov privukao je pažnju Branimira Glavaša koji je putem društvenih mreža zapovjednicima poslao jasnu poruku.

“Isto kao i u Hrvatskoj. Samo što vas se te ne tiču, jer vi služite kao poguranac vlasti kada im zatrebate”, bio je jasan Glavaš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI