GLAVAŠEVIĆ OŠTRO PORUČIO ANTIVAKSERIMA: ‘To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević smatra kako je malo što u zadnjih nekoliko godina toliko velika uvreda za zdrav razum poput antivakserske usporedbe sa Židovima.

“Usporedba s Holokaustom i zloupotreba Davidove zvijezde vrlo jasno govori o tome koliko su oni koji to čine nesvjesni svoje privilegiranosti (da, privilegiranosti!) u društvu, i koliko nemaju pojma o Holokaustu”, poručio im je Glavašević.

Dodaju kako to što države u uvjetima svjetske pandemije svoje građane žele zaštititi uvodeći obvezu nošenja maski i covid potvrda, nije isto što i sustavno progonjenje i genocid nad jednom rasom.


“To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank”, jasan je Glavašević. Na kraju im poručuje da umjesto što na internetu vrijeme troše proučavajući razne teorije zavjere o cjepivu, to vrijeme iskoriste čitajući o Holokaustu.Facebook Comments

Loading...
DIJELI