Glavašević zgrožen Penavom: ‘Iskoristio je Vukovar da zavrne ruku Andreju Plenkoviću!’ Ovo su Penavine prave ambicije!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Glavašević je poručio kako je Vukovar instrument Penavine ambicije da postane predsjednik HDZ-a.

Penava je gradonačelnik ne samo Hrvata, nego i Srba i Rusina i Slovaka i ostalih nacionalnih manjina, njegova je uloga da bude lider u toj zajednici i da proizvede konsenzus ako ima političku volju da se nešto učini.

“Vukovar je instrument u rukama njegove ambicije da postane predsjednik HDZ-a, Vukovar je kroz cijeli njegov mandat bio instrument za zavrtanje ruke Andreju Plenkoviću i ostalima u središnjici HDZ-a u Zagrebu. Penava nije dobar lider u svojoj zajednici, kako može biti dobar lider bilo kome drugome? Mislim da je to i HDZ-ovcima jasno, čak i onima u Vukovaru”, ustvrdio je Glavašević.

Bauk je komentirao i krizu u vladajućoj većini koju, kaže, osim zatezanja i popuštanja konopa, nije vidio ni kada je ona bila medijski najveća.

“HNS zna da nakon sljedećih parlamentarnih izbora, pogotovo nakon odlaska Matije Posavca, vrlo vjerojatno neće biti parlamentarna stranka. Što se tiče Bandićeve stranke, oni ionako ne ovise o izborima, oni zastupnike dobivaju poslije izbora. Dakle, jedini tko može izazvati izbore je HDZ, a ni njima ne odgovaraju jer ne bi imali s kim koalirati. Sada su povećali plaće za nekih 200.000 građana i nadaju se da će imati dovoljan rejting da se ne trebaju mučiti oko koaliranja”, procjenjuje Bauk.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI