GLAVAŠU POČINJE NOVO SUĐENJE: ‘Prije zakazanog ročišta moram nakratko ‘skočiti’ do sjedišta USKOK-a u Zagrebu’

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Počinje ponovno suđenje Branimiru Glavašu, u vezi kojeg se u nedjelju navečer i sam oglasio putem Facebooka.

“Sutra u 12 sati mi počinje ponovljeno suđenje, nakon što je Vrhovni sud RH ukinuo Horvatovićevu presudu 7. lipnja 2016. zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, propisanih ZKP-om. Nakon više od 5 godina! Ja sam spreman i za ovu završnu bitku, kako bi konačno uspješno dobio i okončao ovaj “pravosudni rat”, koji se vodi od 2005.g., a sada je ušao u 17. godinu.

No, sutra prije zakazanog ročišta moram nakratko ‘skočiti’ do sjedišta USKOK-a u Zagrebu, Vlaška, br. 116″, napisao je Glavaš i priložio sudski poziv.


Proces protiv Glavaša počinje ispočetka jer je sutkinja Tanja Pavelin, koja je vodila slučaj, otišla na Visoki kazneni sud. Zato sada sve kreće iznova, s novim sucima.

Detalj koji najbolje oslikava ovaj dugotrajni pravosudni proces je činjenica da je Glavašev sin Filip kada je suđenje počelo išao u osnovnu školu, a sada mu je odvjetnik. Osim toga, već je i nemali broj svjedoka, kao i odvjetnika preminuo.Jednom je čak i presuda bila pravomoćna, no srušio ju je Ustavni sud.

Na prvom suđenju Glavaš je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, a do tada je odradio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

Glavaš od početka odbacuje optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubojstva osječkih Srba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI