GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA PORUČUJE: ‘Spekulacije o smjeni Vanje Marušić su potpuno neutemeljene’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Saboru se u petak održava zajednička sjednica Odbora za pravosuđe i Nacionalnog vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Na dnevnom je redu “Izvješće Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske o radu državnih odvjetništava u 2020. godini”, a podnositeljica zahtjeva je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek.

Predsjednik Odbora Mišel Jakšić postavio je glavnoj državnoj odvjetnici pitanja je li vodstvo DORH-a bilo obaviješteno od USKOK-a o svemu što se radilo u slučaju Gabrijele Žalac, jesu li točne informacije o smjeni ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić te osjeća li osobnu odgovornost, s obzirom na to da vodstvo DORH-a imenuje vodstvo USKOK-a.

“Što se tiče predmeta Žalac, u tijeku je provođenje nadzora u radu nad tim predmetom USKOK-a, ali i drugim predmetima koji su povezani s njim. Tek kad ovaj nadzor bude gotov i na temelju utvrđenih činjenica ja ću donijeti odluke. Spekulacije o smjeni Vanje Marušić su potpuno neutemeljene. Odluku neću donijeti pod pritiskom medija koji jedan dan navijaju za jednu, a drugi za drugu stranu. O rezultatima nadzora i svojoj odluci ja ću vas obavijestiti i vjerujem da to nećete dugo čekati”, rekla je Hrvoj-Šipek.

Za optužnicu u slučaju Agrokor rekla je da je povučena jer ako postupak protiv bivše državne tužiteljice koja je radila na tom slučaju završi s osuđujućom presudom, to bi bila osnova da padne cijeli predmet.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI