GLAVNI TAJNIK DOMOVINSKOG POKRETA PROMIJENIO BRAVE NA STRANCI: Otkrio je i kako bi volio da se Penava kandidira za novog predsjednika stranke

Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Danijel Spajić koji je nakon ostavke Miroslava Škore preuzeo dužnost v.d. Glavnog tajnika stranke komentirao je posljednje turbulencije u toj stranci.

Kaže kako mu je čast preuzeti dužnost glavnog tajnika stranke.

“Nema raskola, sve je to proces koji se događa i u drugim strankama, samo smo mi sad u fokusu, možda je sezona kiselih krastavaca. Svatko ima pravo reći što želi ili ne. Brave su promijenjene na stranci, ja sam inzistirao, zato jer nisam znao tko sve ima ključ, ima vrijednosnih papira. Ako sam preuzeo odgovornost, logično je da znam tko se kreće po stranci, nije ništa spektakularno. Gđa Vučemilović može svaki dan doći na kavu, dobrodošla je. Novi ključ imam samo ja i dvije osobe koje su bile u Zagrebu kad se mijenjala brava”, otkrio je Spajić za N1.


Kaže kako će tijela u stranci odlučiti je li se Vesna Vučemilović ponašala u skladu sa statutom te odlučiti o njezinom eventualnom izbacivanju iz stranke. Sjednica Predsjedništva bit će sutra, a na nju neće biti pozvani Miroslav Škoro i Dario Žepina.

Otkrio je kako je bio zatečen viješću o Škorinoj ostavci te se pita zašto kao predsjednik stranke nije sazvao predsjedništvo i objasnio o čemu se radi. Odbija ideju o destabilizacije stranke.Komentirao je i šuškanja da su kandidati za novog predsjednika stranke Bruna Esih, Tomislav Karamarko, Mislav Kolakušić i Ivan Penava te da bi volio da se Penava kandidira.

“Volio bih da se Penava odluči na to jer ga smatram kvalitetnim i odličnim čovjekom, ali hoće li on to htjeti, to je na njemu. To bi bilo najbolje njega pitati”, kazao je Spajić.

Na pitanje je li istina da Mario Radić drži konce stranke tiče i da je uoči Škorine ostavke bilo problema s financijama, odgovara:

“Ne volim kafanske priče. Na tim sastancima nisam bio. Što se tiče Radića, poznajem ga kao korektnog, čovjeka od riječi, u njega imam povjerenja. Doista ne znam oko problema s financijama jer nisam imao uvid u račun stranke. Dok ne znam sve, neću to komentirati”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI