Glogoški: ‘Političari su ispolitizirali prosvjed u Vukovaru’

screenshot

Omogućiti da se čuje glas hrvatske žrtve

Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine izvijestila je u četvrtak da će dolaskom u Vukovar 13. listopada poduprijeti obitelji hrvatskih žrtava.

Poručili su i da “svim politikama, sadašnjim i budućim, još jedanput daje do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku”.

Najavljeni prosvjed vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave za 13. listopada u Vukovaru izazvao je veliku raspravu u hrvatskoj javnosti i na političkoj sceni. Nažalost, navodi se u priopćenju, “svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga za dnevnopolitičke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi”.

“Dođite 13. listopada 2018. na mirni prosvjed u Vukovar”, pozvala je Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine u priopćenju koje je potpisao njezin predsjednik Đuro Glogoški. Ta udruga također poziva da “zajedno pokažemo institucijama Republike Hrvatske koje su mjerodavne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu”.

Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine poziva su sve sudionike prosvjeda u Vukovaru, a posebno, kako se ističe, političare u Hrvatskoj da se, poštujući hrvatsku žrtvu na dan prosvjeda, 13. listopada u Vukovaru suzdrže od izjava za medije, komentara i rasprava kako bi medijima i hrvatskoj javnosti omogućili da se čuje glas hrvatske žrtve.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI