Glup, gluplji, Saucha!

Patrik Macek/PIXSELL

Hanžekovićev Jutarnji list piše, nakon što se Saucha podvrgnuo poligrafu laži, da on ne laže i da nije kriv. Mnogi će zlurado reći da, i pod pretpostavkom da Saucha nije kriv, što bi u svakom slučaju trebala utvrditi istraga a ne Jutarnji list, u smislu da nije uzimao novac od stotina putnih naloga koje je osobno potpisao, a koje su danas predmet istrage, onda je sasvim sigurno glup, te bi i zbog svoje gluposti i neodgovornog i krajnje bahatog odnosa prema poslu, za koji je bio odlično plaćen, morao odgovarati. Unatoč njegovim odvjetnicima iz Jutarnjeg lista.

Na naslovnici današnjeg Jutarnjeg lista vrišti naslov:’Saucha privatno otišao na poligraf! Rezultat: Ne laže i nije kriv’! Dakle, ono što danima nisu mogle utvrditi institucije koje bi trebale raditi svoj posao, policija, DORH, Uskok i da ne nabrajamo, pošlo je za rukom Jutarnjem listu i Tomislavu Sauchi glavnom junaku afere ‘Dnevnice’ koja tjednima potresa same temelje hrvatske Vlade, i dakako poligrafu laži koji rijetko kada ne pokaže istinu.

Ipak, ono što u naslovu Jutarnjeg lista najviše iritira jeste tvrdnja da Saucha nije kriv. Na temelju čega, kojih činjenica, se na naslovnici tvrdi da nije kriv?

Mnogi će zlurado reći da, i pod pretpostavkom da Saucha nije kriv, što bi u svakom slučaju trebala utvrditi istraga a ne Jutarnji list, u smislu da nije uzimao novac od stotina putnih naloga koje je osobno potpisao, a koje su danas predmet istrage, onda je sasvim sigurno glup.

Jer kako se on, kao tadašnji predstojnik Ureda premijera RH, mogao uopće dovesti u takvu situaciju da kao na traci, potpisuje silne putne naloge za fiktivna putovanja i tako ošteti državni proračun za višemilijunski iznos. Kako je to sebi uopće mogao dopustiti jedan vladin visoki dužnosnik, koji je, uzgred budi rečeno imao i najveći utjecaj na tadašnjeg premijera Zorana Milanovića?

Stoga naslov na naslovnici Jutarnjeg lista da Saucha nije kriv ne samo da je degutantan nego je i potpuno netočan. Naime, Saucha je itekako kriv, jer je svojim propustima, glupošću, lijenošću omogućio da do afere ‘Dnevnice’ dođe. I zbog svoje gluposti i neodgovornog i krajnje bahatog odnosa prema poslu za koji je bio odlično plaćen, iz državnog proračuna, mora odgovarati. Unatoč njegovim odvjetnicima iz Jutarnjeg lista.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI