Goran Habuš neće se kandidirati za gradonačelnika Varaždina

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

I dalje ću podupirati rad svoje stranke HNS-a, posebice podružnice Varaždin, samo više neću obavljati dužnost predsjednika jer smatram da je povlačenje logičan potez nakon odustajanja od kandidature – rekao je Habuš

Goran Habuš, dosadašnji predsjednik HNS-a Varaždin i aktualni gradonačelnik, odlučio je da se neće ponovo kandidirati za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima.

Istaknuo je kako je odluka uslijedila nakon brojnih razočaranja postupcima varaždinskog gradskog vijeća, koje je, kako kaže, prečesto radilo suprotno interesima građana.

-Rad vijeća nažalost se svodio na politikanstvo, a pojedini vijećnici su instituciju Gradskog vijeća koristili isključivo u svrhu osobne političke promocije. Sjednice Gradskog vijeća nažalost su se pretvorile u nekakvo političko borilište pojedinaca s velikim političkim ambicijama i malom dozom odgovornosti prema građanima. Konačnu odluku da se neću više kandidirati donio sam nakon zadnjeg neizglasavanja proračuna, ali i nakon što su vijećnici prečesto glasali protiv odluka koje su bile za dobrobit građana. Među tim odlukama prvenstveno mislim na odbijanje rješenja za rekonstrukciju i dogradnju V i VI osnovne, ali i na odbijanje odluke o prodaji Termoplina ili pak odluke vezane za rješavanje baliranog otpada. Osim toga, svoje odbijanje pojedinih odluka vijećnici nisu većinom ni obrazložili, jer nisu zapravo ni mogli pošto argumenata nije bilo, već se sve svodilo na politikanstvo – rekao je Habuš. Istaknuo je kako će vjerojatno i naredni saziv Gradskog vijeća Varaždina biti sličan ovom, pto je dodatno učvrstilo njegovu odluku da se više ne kandidira.

Inače, Goran Habuš odlučio je i podnijeti ostavku na mjestu predsjednika HNS-a podružnice Varaždin. Kaže kako je to logičan potez nakon odustajanja od kandidature. Smatra kako je nespojivo voditi podružnicu nakon odustajanja te će svoju poziciju predsjednika prepustiti nekom drugom.

-I dalje ću podupirati rad svoje stranke HNS-a, posebice podružnice Varaždin, samo više neću obavljati dužnost predsjednika jer smatram da je povlačenje logičan potez nakon odustajanja od kandidature – rekao je Habuš.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI