Gordan Grlić Radman: “Hrvatska želi pomoći BiH kako bi bila stabilna i funkcionalna država”

Tomislav Kristo/Cropix

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman navodi da je Hrvatska odvjetnik Bosne i Hercegovine na europskim forumima jer Bosna i Hercegovina želi članstvo u NATO savez i Europsku uniju kao što je nekad i Hrvatska željela. 

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman u okviru dvodnevne radne posjete Bosni i Hercegovini danas je posjetio tvornicu “Stanić Bevrages” i Franjevački samostan u Kreševu.

Radman je ocijenio dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovni veoma uspješnom te mu je program posjete bio veoma bogat, posjetio je najvažnije institucije i visoke dostojanstvenije vjerskih zajednica, a predstavio je dokument o kojem će Hrvatska raspravljati na Vijeću za vanjske poslove u Briselu.


U Franjevačkom samostanu u Kreševu posjetio je muzej, za koji je kazao da svjedoči hrvatskom identitetu i snažnoj ukorijenjenosti Hrvata u BiH: “Ugodno sam iznenađen sa svim ovim eksponatima. Radi se o jednom od najstarijih muzeja u BiH. Vlada Republike Hrvatske sve ovo finansijski potpomaže i nastavit će to raditi kako bi sačuvala radna mjesta u BiH i kako bi Hrvati ostali u svojim zavičajima”

Ističe da je Hrvatska ispunila svoje vanjskopolitičke ciljeve i globalno je vidljiva u međunarodnoj zajednici, zbog čega jača njena odgovornost prema susjednim zemljama.“BiH je naše neposredno susjedstvo, zamlja s kojom dijelimo granicu više od 1.100 kilometara i u kojoj su Hrvati autohtoni narod. Govorili smo o potrebi izmjene Izbornog zakona koja bi uklonila svu diskriminaciju i nejednakost, kako bi se svi građani BiH osjećali komforno. Hrvatska će pomagati funkcionalnu stabilnu i sigurnu BiH”, rekao je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI