Gordan Maras: ‘Ne mogu vjerovati da se premijer počeo igrati s teorijama zavjere’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Reakcije na smjenu bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, stižu. Podsjetimo Premijer je smijenio Milana Kujundžića sa pozicije ministra zdravstva uz objašnjenje kako se Kujundžić nije bavio problemima svog resora, već drugim temama, odnosno svojim nekretninama. Također je premijer reagirao i na medije, gdje je upozorio na ‘fenomen’ u kojem medijska aktivnost trese njegove ministre, te kako to sprječava vladu u obavljanju posla, jer stalno mora biti u obrambenom stavu.

Za portal Otvoreno smjenu ministra i reakciju premijera komentirao je SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras:

“Apsolutna je odgovornost na bivšem ministru Kujundžiću, javnost ne prihvaća njegove argumente koji su dosta tanki. Dakle ako se bavite javnom dužnošću onda bi trebali imati  sve to uredno prijavljeno na način na koji treba biti i objasniti na koji način ste do toga došli i prije nego što vas javnost uopće krene propitivati. Zato postoje imovinske kartice, ako se pokaže kako se imovinska kartica ne slaže sa stvarnim stanjem onda je ostavka ono što je Kujundžić odmah trebao napraviti. A što se tiče samog resora zdravstva, mi smo već pisali interpelaciju i odavno već govorimo kako on ne bi trebao biti ministra zdravstva, tako da on odlazi iz jednog razloga, a trebao je već otići zbog stanja u sustavu zdravstva”, rekao je Maras.

Što se tiče premijera Plenkovića, Maras je dodao:

“Ne mogu vjerovati da se premijer počeo igrati s teorijama zavjere, pa tvrdi kako mu mediji smjenjuju ministre i to vidi kao problem, a ne vidi kao problem što mu je već 13 ministara otišlo iz vlade, to se još nije dogodilo ni jednoj vladi do sada, to je 70 posto svih ministara. Tako da bi se primjer trebao zapitati što mu se događa s ministrima, no za šest mjeseci će se sami građani zapitati na izborima”, zaključio je Gordan Maras za Otvoreno.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI