GORI U HDZ-U! ‘Komunjare udaraju po nama, a oni se sunčaju na Bundeku’! Žestoko poručuju: ‘Mijenjajmo smjer da bismo mijenjali Hrvatsku’

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sve je žešće uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u koji su na rasporedu u rujnu ove godine.

Iz izvora bliskog vrhu stranke saznaje se da HDZ-ovci sve više koriste sva politička sredstva kako bi se pozicionirali uoči bitke za lokalne organizacije i najvažnija stranačka tijela.

Iako se mediji i brojni građani nadaju ‘sezoni kiselih krastavaca’ i odmaku od političke svakodnevice, čini se da će ovo ljeto biti politički užareno i promjenjivo kao vremenska prognoza.

Gotovo bez prestanka svjedočimo sukobima između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovićem, kojeg ‘desniji’ političari iz sjene, kao i politički analitičari i komentatori nazivaju vođom desnice, a neki idu do toga da ga uspoređuju s Franjom Tuđmanom i Stjepanom Radićem.

S druge strane, galopirajuća i sve jača ljevica predvođena zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i platformom Možemo! najavljuje pohod na parlament te je spremna, kako spominju izvori iz ljevice, poslati SDP u ropotarnicu povijesti te ugroziti Plenkovićev HDZ.



Iza političke zavjese, HDZ-ovci se pripremaju za unutarstranačke izbore koji će odrediti smjer daljnjeg kretanja stranke te pripreme za izbore za europski, a zatim hrvatski parlament shvaćaju vrlo ozbiljno.

Izvor iz vrha stranke opisao je trenutnu situaciju u ‘stožernoj hrvatskoj stranci’.

“Stanje je na mnogim frontama alarmantno. U Zagrebu se sramotimo i komunjare udaraju po nama, a čujem da se stranačke perjanice sunčaju na Bundeku. Moramo mijenjati smjer, na mnogim lokalnim adresama dobili smo pljusku, na parlamentarnim izborima mogli bismo nastradati još žešće”, dostao je uznemiren izvor.

No, u stranačkim hodnicima može se čuti i da će unutarstranački izbori za HDZ biti nastavak jedno te iste politike te da će Plenkovićevi ljudi zadržati sve čelne pozicije. Ako se to dogodi, izvor smatra kako slijedi još jači rast ujedinjene lijeve koalicije te da će HDZ teško skrojiti sljedeću saborsku većinu.

“Mi smo na zadnjim izborima za Sabor polučili briljantan rezultat, a za to je zaslužna epidemija koronavirusa i strah glasača da će biti gore ako nemamo stabilnu vlast s kontinuitetom upravljanja. Na lokalnim izborima dobili smo poruku da treba mijenjati smjer. Sad je vrijeme da mijenjamo smjer da bismo mogli mijenjati Hrvatsku i u narednom burnom razdoblju”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI