GORI VEĆ TREĆI DAN: Vatrogasci još jednu noć proveli u borbi s požarom kraj Trogira

FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Požar kod Trogira ušao je u treći dan. Opožarena površina po gruboj procjeni je 1600 hektara, a tijekom noći na terenu je djelovalo 106 vatrogasaca s 37 vozila.

Zračne snage nastavljaju s radom u srijedu u ranim jutarnjim satima. Požar je aktivan na nepristupačnim dijelovima terena.

Nova noć bez sna za vatrogasce kod Segeta Gornjeg je iza njih!

U trogirskom zaleđu, vatrogasci već dva dana i noći gase požar koji se u utorak iza 22 sata ponovno razbuktao.

Do sada je izgorjelo oko 1600 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga kao pomoć u gašenju požara kod Segeta Gornjeg i Planog.



Sinoć su kao i prethodnu noć vatrogasci ostali na požarištu, a kako se doznalo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića, situacija je bila slična onoj od preksinoć, a to znači da je daleko u brdu gorjelo, dok vatre srećom nije bilo oko kuća.

Rekao je da je Labin obranjen, da će na terenu ostati 120 vatrogasaca, dok će ujutro nove snage slati po potrebi.

Tucaković je potvrdio da su dignute snage iz cijelog priobalja.

I dalje pristižu fotografije i video uradci s terena koji svjedoče o kakvom se stravičnom požaru radi.

Kako je vatrena stihija gutala sve pred sobom u utorak u popodnevnim satima na cesti između Trogira i Plana, objavila je Javna vatrogasna postrojba grada Splita.

Podsjećamo, policija je u utorak očevidom utvrdila kako je uzrok požara bilo iskrenje dalekovoda do čega je došlo zbog građevinskih radova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI