GORIT ĆE ZEMLJA: DHMZ izdao upozorenje i još nismo na vrhuncu toplinskog vala, temperature idu u nebo

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je nekoliko upozorenja. Danas bi moglo biti jakih pljuskova, a od utorka nas čekaju i opasne temperature, pa su izdane i preporuke za zdravlje.

Danas će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku.

Uz jači razvoj oblaka lokalno pljuskovi i grmljavina ponajprije u drugom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na kopnu prolazno u okretanju na sjeverni. Najviša temperatura zraka između 28 i 33 Celzijevih stupnjeva.

DHMZ je za danas izdao žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku i osječku regiju.



“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

DHMZ je također izdao upozorenje za toplinski val, koji nam prema sedmodnevnoj prognozi stiže u utorak. Temperature će ići i preko 36 stupnjeva. Stoga je važno držati se uputa, piti puno vode, ne izlaziti na sunce od 11 do 17 sati, smanjiti fizičke napore, a kroničnim bolesnicima posebno se savjetuje uzimanje terapija.

Foto: DHMZ

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI