GOTOVAC BRUTALNO UDARIO NA BIVŠE KOLEGE! ‘Drugovi i drugarice, učlanite se u Možemo ili barem koalirajte’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U subotu će u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu biti živo. Očekuje se da će Glavni odbor stranke potvrditi odluku Predsjedništva o izbacivanju bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca iz stranke. Time će proces Gotovčevog isključenja biti dovršen, a problema oko toga među članovima Glavnog odbora ne bi trebalo biti.

A obzirom na obrazloženje Predsjedništva SDP-a koje je poslano i Viktoru Gotovcu i Mariji Lugarić, predsjednici Glavnog odbora SDP-a, poznato je da se Gotovcu na teret stavlja to što je predložio raskid koalicije s Možemo u Zagrebu, bez znanja vodstva stranke, ali i koalicijskih partnera, i to u vrijeme kada se, stoji u obrazloženju, “čitava oporba okuplja zbog otkrivanja još jedne u nizu koruptivnih afera u režiji HDZ-a i nastupa koordinirano u cilju raskrinkavanja načina na koji HDZ upravlja državom, ali i uoči održavanja tematsko izvještajne Konvencije”.

Bivši šef zagrebačkog SDP-a u podužem je pismu Glavnom odboru i sam obrazložio svoje razloge i zbog čega smatra da nije kriv za sve ono što mu se stavlja na teret, piše Večernji list

Tako je istaknuo i statutarno pravo gradske organizacije da samostalno donosi odluke koje se tiču politika na području Zagreba, ali i naglasio kako koalicijski sporazum u Zagrebu nikad nije niti postojao jer i nije sklopljen kao koalicijski sporazum već kao sporazum o suradnji u Gradskoj skupštini te kako je interes SDP-a Zagreb, građana Zagreba i SDP-a u cjelini sklapanje takvog sporazuma kojim će se upravljati Zagrebom na korist građana. Gotovac je istaknuo i kako ne postoji nijedna odluka nijednog tijela SDP-a o nacionalnoj suradnji koju bi Gradski odbor zagrebačkog SDP-a ili on osobno prekršio, ali i da nije točno da predsjednik stranke Peđa Grbin nije bio upoznat s neodrživošću postojećeg modela suradnje.

Smatra i da je primjedba kako prije odluke Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a nije obaviješten koalicijski partner neprihvatljiva i politički opasna i dodaje kako se tako nekad išlo kod Milana Bandića kao što se zagrebačke SDP-ovce danas traži da idu kod Tomislava Tomaševića. Dao je objašnjenje i za tajming odluke o raskidu suradnje s Možemo. Kaže da je ono određeno postupanjem Tomislava Tomaševića i Joška Klisovića, odnosno da je njihovo stavljanje na dnevni red “suspektnih sadržaja” očito aludirajući na novo zaduženje grada, bilo presudno da do prekida suradnje dođe pred Konvenciju.Na kraju se osvrnuo i odnos vodstva SDP-a prema Možemo i želji da zajedno idu na parlamentarne izbore.

“Našem je predsjedniku i predsjedništvu Možemo programska odrednica SDP-a, suradnja s Možemo je načelo, jer Možemo je vrijednost socijaldemokracije. Hajdete, drugarice i drugovi, učlanite se u Možemo ili barem konačno koalirajte, no ne ako smijete- nego ako oni to žele!”, napisao je Gotovac u pismu Glavnom odboru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI