GOTOVAC BRUTALNO UDARIO NA BIVŠE KOLEGE! ‘Drugovi i drugarice, učlanite se u Možemo ili barem koalirajte’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U subotu će u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu biti živo. Očekuje se da će Glavni odbor stranke potvrditi odluku Predsjedništva o izbacivanju bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca iz stranke. Time će proces Gotovčevog isključenja biti dovršen, a problema oko toga među članovima Glavnog odbora ne bi trebalo biti.

A obzirom na obrazloženje Predsjedništva SDP-a koje je poslano i Viktoru Gotovcu i Mariji Lugarić, predsjednici Glavnog odbora SDP-a, poznato je da se Gotovcu na teret stavlja to što je predložio raskid koalicije s Možemo u Zagrebu, bez znanja vodstva stranke, ali i koalicijskih partnera, i to u vrijeme kada se, stoji u obrazloženju, “čitava oporba okuplja zbog otkrivanja još jedne u nizu koruptivnih afera u režiji HDZ-a i nastupa koordinirano u cilju raskrinkavanja načina na koji HDZ upravlja državom, ali i uoči održavanja tematsko izvještajne Konvencije”.

Bivši šef zagrebačkog SDP-a u podužem je pismu Glavnom odboru i sam obrazložio svoje razloge i zbog čega smatra da nije kriv za sve ono što mu se stavlja na teret, piše Večernji list

Tako je istaknuo i statutarno pravo gradske organizacije da samostalno donosi odluke koje se tiču politika na području Zagreba, ali i naglasio kako koalicijski sporazum u Zagrebu nikad nije niti postojao jer i nije sklopljen kao koalicijski sporazum već kao sporazum o suradnji u Gradskoj skupštini te kako je interes SDP-a Zagreb, građana Zagreba i SDP-a u cjelini sklapanje takvog sporazuma kojim će se upravljati Zagrebom na korist građana. Gotovac je istaknuo i kako ne postoji nijedna odluka nijednog tijela SDP-a o nacionalnoj suradnji koju bi Gradski odbor zagrebačkog SDP-a ili on osobno prekršio, ali i da nije točno da predsjednik stranke Peđa Grbin nije bio upoznat s neodrživošću postojećeg modela suradnje.

Smatra i da je primjedba kako prije odluke Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a nije obaviješten koalicijski partner neprihvatljiva i politički opasna i dodaje kako se tako nekad išlo kod Milana Bandića kao što se zagrebačke SDP-ovce danas traži da idu kod Tomislava Tomaševića. Dao je objašnjenje i za tajming odluke o raskidu suradnje s Možemo. Kaže da je ono određeno postupanjem Tomislava Tomaševića i Joška Klisovića, odnosno da je njihovo stavljanje na dnevni red “suspektnih sadržaja” očito aludirajući na novo zaduženje grada, bilo presudno da do prekida suradnje dođe pred Konvenciju.



Na kraju se osvrnuo i odnos vodstva SDP-a prema Možemo i želji da zajedno idu na parlamentarne izbore.

“Našem je predsjedniku i predsjedništvu Možemo programska odrednica SDP-a, suradnja s Možemo je načelo, jer Možemo je vrijednost socijaldemokracije. Hajdete, drugarice i drugovi, učlanite se u Možemo ili barem konačno koalirajte, no ne ako smijete- nego ako oni to žele!”, napisao je Gotovac u pismu Glavnom odboru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI