Gotovo je! Na sljedećim izborima za američkog predsjednika sučelit će se Joe Biden i Donald Trump

Screenshot

Američki senator Bernie Sanders službeno je u ponedjeljak podržao bivšeg potpredsjednika Joea Bidena u pokušaju ujedinjenja Demokratske stranke protiv predsjednika Donalda Trumpa u utrci za Bijelu kuću u studenom.

Sanders, koji se prošli tjedan povukao iz kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju, oslobodivši mjesto za Bidena kao jedinog preostalog kandidata, pridružio se bivšem potpredsjedniku na društvenoj mreži kako bi obznanio svoju podršku.

Sanders je pozvao ljude da se “udruže” i podupru Bidena. “Trebamo vas u Bijeloj kući”, rekao je Bidenu, dodavši da je sprječavanje Trumpa da osvoji još jedan mandat imperativ za stranku.

Tijekom demokratskih predizbora, Sanders je u nekoliko navrata spominjao da će podržati bilo kojeg demokrata protiv Trumpa, kojeg često naziva “najopasnijim predsjednikom u američkoj povijesti.”

Podrška je ključna kako stranka ne bi doživjela raskol, s obzirom na to da je ljevica donekle sumnjičava prema Bidenu.



Sanders, senator iz Vermonta, naziva se socijalistom i igrao je na kartu vladine kontrole nad sustavom zdravstvene skrbi koja bi postala dostupna svim stanovnicima SAD-a.

Biden je dugogodišnji član stranke, godinama je senator, a bio je potpredsjednik države u vrijeme Baracka Obame.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI