Grabar Kitarović: ‘Bez Hrvata nema stabilne BiH’

Ured predsjednice

Veleposlanik Moore istaknuo je kako cijeni iskrenu zabrinutost Predsjednice Republike za stabilnost BiH te dijeli značaj prepoznavanja terorističke ugroze

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je veleposlanika Jonathana Moorea, voditelja Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Bosni i Hercegovini s kojim je razgovarala o važnosti vraćanja usredotočenosti međunarodne zajednice na stanje u jugoistočnoj Europi, posebice u BiH u kontekstu nedavnih zbivanja, priopćeno je s Pantovčaka.

Veleposlanik Moore istaknuo je kako cijeni iskrenu zabrinutost Predsjednice Republike za stabilnost BiH te dijeli značaj prepoznavanja terorističke ugroze. Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost i potporu koju će Republika Hrvatska i nadalje pružati BiH na njezinom putu ulaska u EU i približavanju NATO-a kroz aktiviranje Akcijskog plana za članstvo, dodaje se u priopćenju.

Složili su se kako nema stabilne BiH bez Hrvata, a Predsjednica je posebno naglasila važnost poštivanja prava hrvatskog naroda kao jednog od triju jednakopravnih konstitutivnih naroda, stoji u priopćenju. Veleposlanik Moore predstavio je hrvatskoj Predsjednici rad i aktivnosti Misije OESS-a. Posebno je naglašena važnost obrazovanjai suradnje u kontekstu iskorjenjivanja radikalizacije. Istaknuo je ulogu Hrvata u BiH kao predvodnika procesa europskih integracija ove države, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI