GRABAR KITAROVIĆ KRITIZIRALA EU: ‘Zadovoljna sam što je Ukrajina dobila status kandidata za ulazak u EU, ali jako zamjeram što još uvijek nisu otvoreni pregovori s BiH’

Foto: Facebook

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što EU nije otvorila pregovore o članstvu s BiH. Za portugalsku novinsku agenciju Lusu rekla je da bi ondje mogao eskalirati konflikt započet sukobom Rusije i Ukrajine.

“Jako sam kritična prema EU-u. Čini me zadovoljnom činjenica da je Ukrajina dobila status kandidata, ali istovremeno jako zamjeram što još uvijek nisu otvoreni pregovori s BiH”, istaknula je Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica sudjelovala je u petak u portugalskom gradiću Estorilu na konferenciji o globalnim izazovima. Na tom godišnjem skupu “Estoril Conferences” sudjelovala je i dok je bila predsjednica Hrvatske od 2015. do 2020. godine.

Napomenula je kako BiH mora dovršiti provođenje reformi u području politike, pravosuđa, demokracije i administracije te da ta država treba ostati cjelovita.

“Razdvajanje BiH je apsolutno neprihvatljivo za sve nas”, izjavila je.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI