Grabar Kitarović uputila čestitku Putinu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović uputila je čestitku ruskom kolegi Vladimiru Putinu u kojoj je poručila kako za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uvjeti i perspektiva.

“Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva”, piše hrvatska predsjednica, uvjerena kako će oni biti iskorišteni za “ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana”.

“Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje”, naglasila je hrvatska predsjednica.
Po BBC-u i agenciji France Presse, ruskom predsjedniku, do ove, još nije stigla nijedna čestitka sa Zapada. Dosad su mu čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venezuele i Srbije, tako da je Grabar Kitarović prva zapadna državnica koja je uputila čestitku.

GrabarKitarović u svojoj čestitci izrazila je i nadu kako će Putin uzvratiti posjet Hrvatskoj u skoroj budućnosti, nakon što je ona prošle godine službeno posjetila Rusiju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI